Slovenský Kanaďan Kolník k Sejnovi do švajčiarskeho Rapperswilu

04.07.2012 Celý región

Zürich 4. júla (TASR) - Po dvoch sezónach strávených v klube Servette Ženeva bude slovenský hokejista Juraj Kolník pôsobiť naďalej vo švajčiarskej najvyššej súťaži. Tridsaťjedenročný pravý krídelník sa dohodol s tímom Rapperswil-Jona Lakers na ročnej zmluve s možnosťou opcie a stal sa tak spoluhráčom krajana Petra Sejnu.

Kolník, ktorý okrem slovenského disponuje aj kanadským pasom, má v krajine helvétskeho kríža renomé kanoniera. Napokon v drese ženevského klubu sa stal najproduktívnejším hráčom vo švajčiarskej NLA s bilanciou 80 gólov a 129 asistencií.

Rodák z Nitry má aj skúsenosti zo zámorskej NHL, kde vo farbách New Yorku Islanders a Floridy Panthers zaznamenal v 250 dueloch celkovom 46 gólov a 49 asistencií. Do NHL sa odrazil z nižších zámorských súťaží, pričom v QMHJL mal v 130 zápasoch gólový priemer 1,7 na zápas a v 298 stretnutiach AHL nazbieral 199 kanadských bodov.

Okrem Kolníka a Sejnu sú ďalšími dvomi cudzincami na súpiske Rapperswilu už len Kanaďan Derrick Walser a Američan Robbie Earl. "Silná psychika a gólový inštinkt kanoniera. Mašina na góly. Meno Kolník je synonymom pre dynamiku, výbušnosť a schopnosť dávať góly," konštatuje oficiálny internetový portál švajčiarskeho klubu.
 

Vyberte región